Wi-Fi-nätverkets bekräftelse

1. Inaktivera mobildata (4G eller 5G-datatjänst) tillfälligt för telefonen och se till att din smarta telefon är ansluten till ditt wi-fi-nätverk i hemmet. Vi rekommenderar starkt WiFi-nätverksnamnet ( SSID ) och lösenord i både numeriska siffror och bokstäver för att förstärka säkerheten och bekväm inmatning.

2. Anslutningen stöder inte VPN eller Proxy-server.

3. Anslutningen stöder inte webbautentisering eller certifiering.

4. Roboten stöder Wi-Fi-protokoll på 802.11b/g/n 2.4G IPv4; den kan stödja enband i 2,4 GHz eller blanda nätverk av 2,4 GHz/5 GHz

5. Roboten stöder 1-11 Frekvens Kanal (Nordamerika); och även stöd 12-13 signal (följ lokala administratörspolicy)

6. Om ditt hem Wi-Fi-router stöder dubbla band (2.4GHz och 5GHz), och "Band styrning" eller "dubbla band i ett ", vänligen aktivera det så att de två nätverk (2.4GHz+5GHz) kommer att integreras i ett nätverksnamn. Du kan ansluta din smarta telefon till detta nätverk och starta ytterligare anslutningsprocess

7. Om din wi-fi-router i hemmet är en router med dubbla band, och de är separerade i två nätverksnamn (SSID), vänligen välj 2,4 GHz-nätverket och ignorera 5GHz SSID

8. Roboten stöder inte dolt SSID-nätverk, vilket innebär att Wi-Fi SSID-nätverksnamnet ska vara synligt på din smarta telefon, för att identifiera nätverket och fortsätta anslutningsprocessen.

Device configuration timed out

Error code:e.g.(406,10017)

· Kontrollera att du har inaktiverat mobildata på telefonen, till exempel mobilt 4G-nät
· Se till att roboten är ansluten till telefonen via Wi-Fi
Om roboten Wi-Fi "ECOVACS_xxxx" inte hittas i nätverksinställningarna startar du om roboten (tryck och håll ned RESET-knappen tills ett startljud spelas upp) och routern, avslutar Appen och försöker igen

Visa fler felkoder och lösningar >

Annan vanlig problemlösning

1. Ladda ner den senaste versionen av "Ecovacs Home APP", och se till att aktivera data & Wi-Fi och plats (inklusive GPSGPRS) behörigheter för APPEN i telefonens inställningar

2. Innan du konfigurerar nätverket, anslut mobiltelefonen till hem Wi-Fi och inaktivera 4G mobil datatjänst

3. För närvarande är nätverksinställning endast tillämpligt på 2,4 GHZ-bandroutrar. Om du använder en router med dubbla band kan du välja att "Glöm eller spara inte" Wi-Fi-hotspot i 5G-bandet i telefonens inställningar (du kan återansluta till hotspot i 5 GHz-bandet efter installationen, om det behövs). Om dual-band-routern använder samma Wi-Fi-namn och lösenord, eller har funktionen "Dual-band Priority/Dual-band Merger", kan du flytta till att konfigurera nätverket. Vi rekommenderar att du använder engelska bokstäver eller siffror som Wi-Fi-lösenord

4. Öppna APP och följ uppmaningarna: Lägg till enhet - Anslut till Hem Wi-Fi - Slå på - Tryck på "Reset" knappen, tryck på "Nästa" när du har hört röstupplysningen av "Ange nätverksinställningsläge". Om nätverksnamnet känns igen som "okänt SSID" i steget för "Ansluta till Wi-Fi i hemmet" aktiverar du behörigheterna "Plats" (inklusive GPSGPRS) för APPEN i telefonens inställningar

5. Anslut roboten till telefonen, när du hör prompten, "DEEBOT är ansluten till din telefon. Vänligen återgå till App och vänta på att nätverket setup att slutföra," återgå till App och vänta på att nätverket setup att slutföra

6. För vissa telefoner kan du hoppa över steget "Connect" och återgå till App och vänta tills nätverksinställningen är klar

7. För något Android telefonerna, efter förbinda till "ECOVACS-XXXX" via Wi-Fi, där vilja bli en pop-up snabb ordstav "Inte kunna förbinda till den här WLAN" på telefonerna skärm. Enligt olika uppmaningar kan det vara en av följande situationer. Kontrollera att mobiltelefonen upprätthåller en Wi-Fi-anslutning med DEEBOT:1)Om du tillfrågas om du ska byta andra nätverk: välj "Växla inte";2)Om du tillfrågas "Vill du byta till ett bättre nätverk?" Välj "Nej";3)Om du tillfrågas "Vill du fortsätta använda det här nätverket?" Välj "Ja"

8. Återgå till Appen och vänta tills nätverksinställningen har slutförts. När förloppet överstiger 50 % kontrollerar du om det aktuella nätverket som är anslutet via mobiltelefonen är det Wi-Fi-nätverk som du har valt för DEEBOT:s nätverksinställning. Om inte måste du manuellt växla nätverket i WLAN-listan. Efter bytet återgår du till App och väntar tills nätverksinställningen har slutförts

9. Om telefonen har anti-virus och VPN-programvara installerad, rekommenderas att konfigurera nätverket på ny tid efter att ha inaktiverat denna programvara

10. Omkonfigurationen för nätverket har misslyckats. Prova att använda en annan telefon och aktivera en 4G mobil datadelning hotspot i stället för ett hem router, sedan upprepa stegen nätverksinställning. Om hotspot-konfigurationen lyckas rekommenderar vi att användaren ändrar hotspot-namn och lösenord till hem-Wi-Fi-namn och lösenord. När nätverket har konfigurerats kan den mobila surfpunkten stängas av. Efter omstart kommer roboten automatiskt att byta till hemrouter. Kontrollera om Indikatorn för Wi-Fi LED har slutat blinka. Om så är det innebär det att nätverket är anslutet